Project

A Transparent Approach

Clear sightlines and new systems support intensive study for multiple learning styles

Alumni Medical Library

Boston University School of Medicine
Boston, Massachusetts

FA reimagined the BU School of Medicine’s Alumni Medical Library stack level with this $3.5 million, fast-tracked construction project. The existing spaces had not been substantially renovated since their late 1960’s construction. Harsh fluorescent lighting, utilitarian study tables and vast book stacks have been replaced with the open, light-filled Learning Resource Center. The layout and furniture choices allow for a variety of styles of heads-down, focused concentration for this quiet study floor. Natural wood finishes, soft flooring, abundant natural light and touches of BU red create a calming yet vibrant space.

Share via
Size
13,000 SF
Scope
Renovation
Program
Quiet + Group Study, Archival Display
Sustainability
Awards
No items found.
In the news
No items found.
“We are looking forward to having this much-needed new study space for our students. We appreciate the particular creativity of Rebecca Berry and the Finegold Alexander team in planning the space and thank the Miselis family for their gift that contributed to renovating this outstanding new space.”  
Karen Antman, MD, BU Medical Campus Provost and School of Medicine Dean 

No items found.

The existing concrete-encased communicating stair was opened, and clear lines of sight created across the floor.

No items found.